Jakich produktow uzywac przy organizacji kuchni

Jakich produktow uzywac przy organizacji kuchni

Dopóki nie zaczął pić wyłącznie mleko organiczne, miałem zawsze za mleko jeden z moich najbardziej psujących się artykułów spożywczych. To nie jest sprawa dłużej, bo kupuję tylko mleko organiczny oznaczony jako „UHT”, a ja nigdy nie trzeba wyrzucić złe mleko.

Jeśli kiedykolwiek zastanawialiście się, co „UHT” oznacza i dlaczego organiczne mleko wydaje się trwać tak znacznie dłużej niż konwencjonalne mleka zakupionego w sklepie spożywczym, można się dowiedzieć, że głównym powodem jest to prawdopodobne, ponieważ mleko pasteryzowane w organiczną znacznie wyższej temperaturze niż konwencjonalne mleka. Różnorodność jest przetwarzana organicznie mleka inaczej niż regularne rodzaju będzie można znaleźć w większości sklepów spożywczych, więc będzie często trwa znacznie dłużej w lodówce, w dowolnym miejscu od jednego do trzech miesięcy zamiast tradycyjnych dwóch do trzech tygodni będziesz wydostać się z konwencjonalnego kartonu mleka.

Mleka oznaczony „UHT” został poddany obróbce metodą UHT i większość organicznego mleka należy do tej kategorii. UHT oznacza Ultra poddanego obróbce cieplnej i obejmuje podniesienie temperatury mleka co najmniej 135 stopni Celsjusza, o zwykłe jednej do dwóch sekund, zabijając żadnych przetrwalników, które mogą być obecne.

Powodem ta forma jest używana do pasteryzacji mleka organicznego może być dlatego, że nie miał kontaktu z antybiotykami podczas jej produkcji lub przetwarzania. W związku z tym, zamiast stosowania niższej temperatury wspólny proces pasteryzacji w tradycyjnym przemyśle mleczarskim, organiczne producenci mleka często wykorzystują proces UHT. Oczywiście, nie może być także inne powody do korzystania z tej metody, w tym wyższych kosztów prowadzących do niższych obrotów w sklepie spożywczym. Regularne mleka jest mniej drogie, więc większość ludzi nadal kupić nieorganicznych mlecznych.

Co to ultra-wysokiej temperatury pasteryzacji oznacza dla nas, konsumentów? Oznacza to mniej organizmów przetrwa proces pasteryzacji dając mleku jego dłuższy okres przydatności do spożycia. Niestety, może też czasem zmieniają smak i zapach produktu, ale moje osobiste doświadczenie mówi UHT mleko pasteryzowane organiczna jest tak samo smaczne, jeśli nie smaczniejsze, niż odmiany nieekologicznych kiedyś kupić w sklepie spożywczym.

Jest to z pewnością kolejna korzyść dla nas jako konsumentów do picia mleka organicznego, oprócz korzyści zdrowotnych związanych nie pije coś zakażony ślady antybiotyków i hormonów wzrostu. Jest to już okres trwałości produktu!

Wpis zawdzięczamy

Dodaj komentarz