Jakich produktow uzywac przy organizacji kuchni

Jakich produktow uzywac przy organizacji kuchni

Sty 06

Jakich produktow uzywac przy organizacji kuchni

Dopóki nie zaczął pić wyłącznie mleko organiczne, miałem zawsze za mleko jeden z moich najbardziej psujących się artykułów spożywczych. To nie jest sprawa dłużej, bo kupuję tylko mleko organiczny oznaczony jako „UHT”, a ja nigdy nie trzeba wyrzucić złe mleko.

Jeśli kiedykolwiek zastanawialiście się, co „UHT” oznacza i dlaczego organiczne mleko wydaje się trwać tak znacznie dłużej niż konwencjonalne mleka zakupionego w sklepie spożywczym, można się dowiedzieć, że głównym powodem jest to prawdopodobne, ponieważ mleko pasteryzowane w organiczną znacznie wyższej temperaturze niż konwencjonalne mleka. Różnorodność jest przetwarzana organicznie mleka inaczej niż regularne rodzaju będzie można znaleźć w większości sklepów spożywczych, więc będzie często trwa znacznie dłużej w lodówce, w dowolnym miejscu od jednego do trzech miesięcy zamiast tradycyjnych dwóch do trzech tygodni będziesz wydostać się z konwencjonalnego kartonu mleka.

Mleka oznaczony „UHT” został poddany obróbce metodą UHT i większość organicznego mleka należy do tej kategorii. UHT oznacza Ultra poddanego obróbce cieplnej i obejmuje podniesienie temperatury mleka co najmniej 135 stopni Celsjusza, o zwykłe jednej do dwóch sekund, zabijając żadnych przetrwalników, które mogą być obecne.

Powodem ta forma jest używana do pasteryzacji mleka organicznego może być dlatego, że nie miał kontaktu z antybiotykami podczas jej produkcji lub przetwarzania. W związku z tym, zamiast stosowania niższej temperatury wspólny proces pasteryzacji w tradycyjnym przemyśle mleczarskim, organiczne producenci mleka często wykorzystują proces UHT. Oczywiście, nie może być także inne powody do korzystania z tej metody, w tym wyższych kosztów prowadzących do niższych obrotów w sklepie spożywczym. Regularne mleka jest mniej drogie, więc większość ludzi nadal kupić nieorganicznych mlecznych.

Co to ultra-wysokiej temperatury pasteryzacji oznacza dla nas, konsumentów? Oznacza to mniej organizmów przetrwa proces pasteryzacji dając mleku jego dłuższy okres przydatności do spożycia. Niestety, może też czasem zmieniają smak i zapach produktu, ale moje osobiste doświadczenie mówi UHT mleko pasteryzowane organiczna jest tak samo smaczne, jeśli nie smaczniejsze, niż odmiany nieekologicznych kiedyś kupić w sklepie spożywczym.

Jest to z pewnością kolejna korzyść dla nas jako konsumentów do picia mleka organicznego, oprócz korzyści zdrowotnych związanych nie pije coś zakażony ślady antybiotyków i hormonów wzrostu. Jest to już okres trwałości produktu!

Wpis zawdzięczamy